sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Takaisin blogin pariin.

Niin, onhan tässä aikaa mennyt, kun olen viimeksi kirjoittanut. Tarkoitus on kyllä ollut, mutta mutta...(Hyviä tekosyitä ja koottuja selityksiä tähän kyllä löytyisi). Mutta jätetäänpä ne väliin ja mennään suoraa asiaan, eli Tallinnan kehumiseen.

Mikä onkaan parempi tapa aloittaa tämän vuoden blogikirjoitukset kuin Tallinnan reissu ja kaupungin kehuminen samalla? Pääsin siis "työmatkalle" Tallinnaan.  Hassua kyllä, mutta tämä oli  minulle ensimmäinen kerta suomen ulkopuolelle ilman ketään kaveria tai sukulaista, joten tämä oli sinänsä ihan uusi kokemus.  Reissu sisälsi yhteistä (suunniteltua) tekemistä sekä vapaa-aikaa. En usko, että monenkaan tarvitsee montaa kertaa pähkäillä mitä tein vapaa-ajalla sielä (shop-shop-shoppailin). No siis tärkeys järjestys taas asioihin, eli kaupathan oli ihan mahtavat (eli lähinnä River Island ja Viru-keskuksen kirjakauppa). Kiertelin keskustaa yksikseni ja etsin lähinnä kevät/ kesä kenkiä ja lopputuloksena 0 kenkä paria ja paljon kaikkea muuta. Mistähän se johtuu, että aina kun etsin kenkiä niin löydän kaikkea ihan muuta??

Näin käy kun päästä "tytön" yksin kauppoihin. Tämä saalis siis ensimmäiseltä shoppailu aamupäivältä. 

No hotellina meillä oli My City Hotel ja huoneena oli  kahden hengen superior huone, jossa sain vielä olla yksin. Käytännössä huone oli siis isompi kuin ne perushuoneet ja varustelu hieman parempi, kuten tossut, jotka olivat mukava varustelu, koska kokolattiamatto ei kuulu mun lemppareihin, missään, ikinä, neverever.



Huomatkaa kaunis mytty sängyllä, heti kotoisa olo kun pääsi levittäytymään tavaroiden kanssa. 

Olihan reissulla tietty sovittua/suunniteltukin tekemistä, kuten suomen Tallinnan lähetystöhön tutustuminen kahvittelun ja esittelykierroksen merkeissä (ja muutaman kuvankin sieltä nappasin). Oli aavistuksen haastavaa valita vaatteita tähän, laittaakko suorat housut/mekko/farkut ja paita yhdistelmä, vai mitä? No onneksi vaate valinta meni (ainakin suunnilleen) nappiin. Rakennus oli iso ja vanha, ilmeisesti suojelukohteita, joka oli remontoitu pitkälti alkuperäisen näköiseksi kuten tuo ns. "sininen huone" ja sen tapetti. Olihan sieltä myös parvekkeelta oikein mukavat näkymät kaupunkiin, kyllä kelpaisi aamukahvit nauttia siellä istuskellessa. Mietin vain, että kun ikkunasta näin kiva näkymä, että saisiko tuola töitä tehtyä ollenkaan?





Seuraava suunniteltu ohjelma olikin seuraavana iltana, jolloin oli aika tutustua balettiin (ensimmäinen kerta tuokin). Ennakkoluuloja oli balettia kohtaan jonkin verran (kuten luultavasti aika monella muullakin). Mutta kokemuksena oli kiinnostava ja vaikuttava.  Voisin jopa mennä uudestaankin (etenkin joulun alla katsomaan pähkinänsärkijän). Hauska oli huomata se, että katsojissa oli nuoria ja vanhoja, vaatetuksena farkuista aina iltapukuun, eli mitään isoa ongelmaa ei vaatteiden valinta tuottanut (tällä kertaa). Lippujen hintakaan ei ollut päätä huimaava noin 20€ (eli liput kannattaa ostaa paikan päältä tai netistä ihan itse).




Harmi vain, että aika loppui kesken (olisin voinu jäädä sinne pidemmäksikin aikaa) ja paluu arkeen koitti. Yritän nyt vähän useammin päivittää tätä blogiani kuin kerran puolessa vuodessa.

Kesää odotellessa (että saisi ottaa uudet kesävaatteet ja kengät käyttöön).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti