lauantai 29. marraskuuta 2014

Pikkuinen joulu ja erilainen vaateongelma

Tänään onkin tämän vuoden ensimmäiset (ja viimeiset) pikkujoulut ystävien kesken. Silti valmistautuminen alkasi jo aamulla, kynsien lakkaamisen merkissä. Yleensä kynsienlakkaus on se viimeinen asia , minkä teen ennen lähtöä, eli noin 5 min ennen kun pitää lähteä ja kuten arvata saattaa, lopputuloskin sitten useimmiten myös näyttää sille (eli osa lakasta rullautuu möykyksi ja se vasta tyylikkäälle näyttääkin kynsissä, jep jep). Koska kyseessä on pikkujoulu, niin siihenhän kuulu myös lahjat, jotka tulikin ostettua reipas viikko sitten ja paketoitiin (kyllä, kaikki erikseen) samantien uudella joulupaperilla. 

Tällä kertaa vaateongelmakin oli se, että minkähän näistä vaihtoehdoista laittaisi päälle (oikeasti, yleensähän sitä tuskailee, että mitään sopivaa ei ole kaapissa). Mutta tämäkin ongelma ratkesi jo viikolla, eli vaatteet on nyt selvillä, samoin kuin kengät ja laukku, josta päästäänkin hyvin näihin uudehkoihin hankintoihin. Eli niinkuin aikaisemmin on tullut jo kirjoitettuakin, että olisi tarvetta talvi kengille... No niitähän on nyt sitten kertynyt muutamat (ja vielä yhdet pitäisi löytää), toki yritin etsiä sellaisia kenkiä, joilla pääsisi sitten lyllertämään hyvin vaikka keskustaan kävellen ja tehdä vaikka pienen lenkin koiran kanssa mutta. Joo ei, ei ihan taas mennyt suunnitelman mukaan, kaikki voi itse päätellä, alla olevasta kenkäkuvasta, että onko ne tarkoitettu koiran kanssa lenkkeilyyn (nämä muuten laitankin tänään pikkujouluihin, tovottavasti en päädy ensiapuun nilkka murtuneena).

No nyt sitten voinkin esitellä illan vaatteita ja asusteita. Koska tilaisuus on kuitenkin ns. vapaamuotoinen voi vaatevalintana olla mielestäni musta neulemekko (pituus vähän polven yläpuolelle), jossa hihoissa ja helmassa raita petrolia ja olkapäillä mustat nahkapaikat (Mallorcasta ostettu, josta en nyt saanut järkevää kuvaa) tämän kanssa sitten bikerleggingsit (ja kyseiset legginsit muuten näyttivät päässeen myös joulukuun Marie Claire UK lehteen ja joita Suomessa myy H&M). Laukuksi sitten musta mokkainen hapsulaukku (myös Mallorcasta) ja korvakoruksi joko kullanväriset roikkuvat tai valkoiset/hopeiset (kuva alla, tähän valintaan voikin illalla käyttää ainakin puolituntia ja lopuksi ottaa molemmat mukaan ja vaihtaa vielä ainakin seitsemän kertaa illan aikana). Eiköhän pikkujoulutunnelmaan ala päästä kun on meikit ja vaatteet saatu  päälle ja lahjat kainalossa (ja jos ei pääse, niin juomapuoli varmasti auttaa asiaa). 

Kun illan vaatteisiin ja asusteisiin on tutustuttu niin  voidaankin tutustua illan juoma- ja ruokapuoleen, joka sisältää (yllätys yllätys) punkkua ja glögiä (todella omaperäisen juomat noin niinkuin pikkujouluun, eikös?) ja tapas-tarjontaan, joka sisältää oliiveja, jättikatkarapuja, pekonitaatelia, ilmakuivattua kinkkua päärynällä, Manchegojuustoa, hunajamelonia, chorizoa, salaattia sekä jälkiruokana piparkakkujäädyke ja illaksi vielä piparkakkuja sinihomejuustolla. Eikös kuulostaakin aikaisen hyvälle (ja kevyelle)?

Odottavan aika on pitkä (iltaa odotellessa)...


Pikkujoulun paketit näyttää tältä. Mainitaan erikseen, että Glas Olhson myy hienoa joulupaperia (tuo hopeavalkoinen peura/kuusi-paperi).


Yhdet tämän talven kengistä, joilla yritetään selvitä pikkujouluista. Kengät ostettu H&M. 


Mokkainen hapsulaukku, joka on oikeasti musta (kuva vaan huono).


Bikerleggingssit. Kuva H&M.


Korvakoruvaihtoehdot.


Ja vielä muutama jouluinen kuva, jotka eivät liity millään tavalla tämän päivän kirjoitukseen.1 kommentti: